Cum am ajutat România să primească 3 miliarde de Euro și confirmarea din partea Comisiei Europene

Comisia Europeană a răspuns unei interpelări pe care am adresat-o și a confirmat faptul că majoritatea statelor membre ale Politicii de Coeziune, inclusiv România, au beneficiat de efortul pe care l-am depus pentru a menține contribuția lor la Fondul de Coeziune către Mecanismul de Conectare a Europei (MCF). Datorita soluției pe care am propus-o și am înaintat-o în 2012, banii pe care fiecare țară membră a Politicii de Coeziune trebuia să-i transfere către MCF pot fi folosiți din țara din care provin până la sfârșitul lui 2016. Prin soluția pe care am propus-o și care a fost adoptată, Romania a reusit sa-si asigure finantarea pentru proiecte vitale de infrastructura in valoare de 1,1 miliarde euro.
Dacă adăugăm și cele 2 miliarde de euro pe care am reușit să-i salvez prin demersurile mele de a crea condiții speciale României și de a evita dezangajările (regula „n+3”), pot spune că România a primit peste 3 miliarde de euro fonduri europene datorită activității mele din Bruxelles. Sunt mândru de munca mea, este o rasplată să văd că țara mea poate beneficia atât de mult de pe urma angajamentului meu zilnic!

Sursa: https://ec.europa.eu/inea/sites/inea/files/cef_transport_stat_for_web.pdf (Pagina 20)

Sursa: http://victorbostinaru.ro/2016/11/cum-am-ajutat-romania-sa-primeasca-3-miliarde-de-euro-si-confirmarea-din-partea-comisiei-europene/